Aktivnosti program/projekt 2023:

 

03.01. Obilježavanje 31. godišnjice Dana obrane Općine Poličnik polaganjem vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Suhovarima te na centralnom križu pred Crkvom Sv. Nikole u Poličniku. Poslije polaganja služena je Sveta Misa, nakon mise druženje i domjenak.

08. 01. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji. Obilježena je obljetnica stradanja Hrvoja Perića (24.03.1975. - 08.01.1991.). Udruga je zajedno sa obitelji položila cvijeće, zapalila svijeće te izmolila molitvu u spomen na poginulog Hrvoja Perića na obiteljskoj grobnici u Zemuniku Donjem. Počivaj u miru Božjem Hrvatski anđele.

18.01. Stradanje obitelji Čengić  Udruga je zajedno sa članovima obitelji Čengić, Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradonačelnikom grada Benkovca g. Tomislavom Bulićem, dogradonačelnikom grada Benkovca g. Tomislavom Klaricom, izaslanikom podpredsjednika Vlade i ministrom hrvatskih branitelja g. Tome Medveda tajnik Ministarstva hrv. branitelja g. Darko Nekić, načelnikom općine Ervenik g. Nenadom Burzom i njegovim suradnicima te mnogim drugima obilježili 31. obljetnicu stradanja četveročlane obitelji Čengić iz Ervenika koja je mučki ubijena 18. studenog 1992. godine. Nakon obilježavanja Udruga je odala počast molitvom i paljenjem svijeća poginulom hrv. branitelju Ivici Pešutu na mjestu pogibije ispred spomenika u Borovićinu selu.

20.01. Obilježavanje Dana Općine Jasenica

21.01. Obilježavanje 30. obljetnice VRO Maslenica 

21.01. Povodom VRO Maslenica u Zadru je održan koncert Orkestra HRM-a, klape HRM Sv. Juraj i klape MUP Sv. Mihovila

22.01. U sjećanje na poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježju 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, na spomen obilježju 4. gardijske brigade Pauci u Islamu Latinskom i na spomen obilježju postrojbama HRM-a u Posedarju. Kod spomen križa na Masleničkom mostu izaslanstva su odala počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a odavanje počasti uveličali su Vitezovi vranski i Sinjski alkari. Sa Masleničkog mosta i ove godine krenuo je Memorijalni maraton "Da se na zaboravi" Sveta misa za Domovinu služena je u crkvi sv. Jeronima u Jasenicama, a liturgijske dijelove pjevala je policijska klapa "Sveti Mihovil" Udruga je ponosno i dostojanstveno obilježila 30. obljetnicu VRO Maslenica

24. 01. U organizaciji branitelja i Mjesnog odbora Crno obilježena je 30. obljetnica VRO Maslenica te oslobađanje mjesta Crno. Odavanje počasti poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima služenjem svete mise i polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen obilježju, zatim druženje s prijateljima uz jelo i piće.

25.01. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji. Udruga je zajedno sa članovima obitelji položila cvijeće, zapalila svijeću te izmolila molitvu u spomen na poginulog Miljenka Šljepicu (14.05.1979.- 25.01.1993.) na Gradskom groblju Zadar, i u spomen na poginulog Davora Zelića (16.01.1975.- 25.01.1993.) na mjesnom groblju Popovići. Poslije smo se družili s obitelji. Za vrijeme VRO Maslenica "93 dana 25.01.1993. zajedno su poginuli Davor i Miljenko od nagazne mine na Pločama kod Zadra. Počivajte u miru Božjem Hrvatski anđeli

26.01. Povodom ubojstva nevinih civila mještana Zatona Obrovačkog premjerno je prikazan dokumentarni film "Kronika zločina u Modrićima" redatelja Luke Klapana u prostorijama Općine Jasenice. U filmu su prikazani događaji u kojem su ubijeni tamošnji civili, među kojima je bio i Luka Modrić, djed hrvatskog nogometnog reprezentativca. Obdukcijski nalazi pokazali su da su civili ubijeni hicima iz vatrenog oružja i to uglavnom s leđa. Modrićev djed stradao je nakon što je dostavio hranu onima koji su se skrivali po šumi. Jedan od skrivenih rođaka je kratko nakon njegovog odlaska vidio automobil s pripadnicima srpskih para postrojbi, a slijedećeg dana u blizini je pronađeno Modrićevo tijelo.

27.01. Povodom 30. obljetnice ubojstva civila Zatona Obrovačkog položili smo vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju -kapelici u Maričićima Gornjim. Nakon obilježavanja održana je sv. misa u Obrovcu. Oslobađanjem teritorija u VRO Maslenica srbočetnici su u odmazdi ubili nevine civile, za zločin nitko nije odgovarao. Zločin je počinjen neposredno nakon akcije Maslenice u kojoj su hrvatske snage oslobodile zadarsko zaleđe, Masleničko ždrilo i zrakoplovnu luku Zemunik. Dana 26.01.1993. godine pripadnici tzv SAO Krajne rafalom iz vatrenog oružja pobili su nevine civile.

07.02. Održan je radni sastanak sa gradonačelnikom grada Zadra g. Brankom Dukićem, pročelnicom ureda za kulturu i šport gđom Dinom Bušić, Bivšim ravnateljem Zavoda za zaštitu spomenika g. Miljenkom Domjan i savjetnikom gradonačelnika za udruge g. Tihomirom Bakarić. Tema sastanka spomenik Hrvatskim civilnim stradalnicima Domovinskog rata Zadarske županije u Zadru.

09.02. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji. Dana 09.02.2023. Udruga je u Medviđi položila cvijeće. zapalila svijeću te izmolila molitvu u znak sjećanja na 30. godišnjicu ubojstva Mire Erstić (07.03.1975.- 09.02.1993. ubijena u Medviđi) Prilikom granatiranja Biograda n/m poginula je Stoja Erstić, njezina majka.

09.02. Povodom stradanja nevinih civila iz Medviđe tijekom Domovinskog rata Udruga je zajedno sa mnogobrojnim članovima obitelji poginulih civila mještana Medviđe, položila vijenac i zapalila svijeće na spomen obilježju u dvorištu župne crkve Uznesenja BDM, nakon polaganja sveta misa. U zaseoku Erstić 09. veljače 1993. godine srbočetnici su ubili 10 nedužnih hrvatskih civila. Zločin je uslijedio kao odmazda za pothvate Hrv. vojske u Akciji Maslenica. Počinitelji su poznati ali nažalost do danas nitko nije odgovarao za ove zločine unatoč tome što se znaju imena egzekutora. Najmlađa žrtva imala je nepunih 18 godina.

11.02. Povodom 30. obljetnice VRO Maslenica "93 Udruga je zajedno sa svim izaslanstvima odala počast poginulim hrv. braniteljima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima 145. brigade HV, HRM i 2. gardijske brigade Gromovi u Novigradu, te polaganjem vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilima (šest civila od toga dvoje nestalih) mještana Paljuva.

23. 02. Održan je sastanak sa gradonačelnikom grada Zadra g. Brankom Dukićem, pročelnicom ureda za kulturu i šport gđom Dinom Bušić, umirovljenim ravnateljem Zavoda za zaštitu spomenika g. Miljenkom Domjan, savjetnikom za udruge g. Tihomirom Bakarić. Tema sastanka spomenik Hrvatskim civilnim stradalnicima Domovinskog rata Zadarske županije.

09.03. Održan je sastanak Izvršnog odbora Udruge.

14. 03. Obilježavanje 30. obljetnice pogibije bojnika Nenada Mataka.

19.03. Polaganjem vijenaca, paljenje svijeća te molitvom obilježena je 31. obljetnica stradanja šestero nedužnih civila svi prezimena Arbanas- Anica, Kosara, Ljubica, Marijan i Mirko, te obljetnica sjećanja na dane progonstva hrvatskog stanovništva.

22.03. Polaganjem vijenaca, paljenje svijeća i molitva na spomen obilježju obilježili smo godišnjicu ubojstva Nike Žilića, nevina civila žrtve velikosrpske agresije koji je 21. ožujka 1992. godine mučki ubijen na kućnom pragu u Podgrađu kod Benkovca

28. 03. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji- 28.03.2023. Udruga i članovi obitelji Bibić položili su cvijeće, zapalili svijeće te izmolili molitvu u spomen na poginulu djevojčicu Martinu Bibić (28.12.1984.-28.03.1993.). Nakon molitve druženje s obitelji. Martina je poginula tokom granatiranja grada Zadra Počivaj u miru Božjem Hrvatski anđele.

18.04. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji. Udruga je sa članovima obitelji položila cvijeće, zapalila svijeće te izmolila molitvu u spomen na poginulu djecu. Marija Uskoka (11.09.1979. - 18.04.1993.) na obiteljskoj grobnici u mjesnom groblju u Lisičićima - Marina Karamarka (26.04.1980.-18.04.1993.), kojem su preminula oba roditelja na mjesnom groblju u Kruševu. Obitelj Uskok i Karamarko su kao izbjeglice bili smješteni u gradu Zadru. Marijo i Marin su zajedno poginuli od tzv. "zvončića", tom prilikom je Marijeva sestra Nikolina ranjena. Počivajte u miru Božjem Hrvatski anđeli

18.04. Udruga je sudjelovala na obilježavanju 30. godišnjice osnutka Zadarske županije. Polaganje vijenaca  te paljenje svijeća na Gradskom groblju i svečana sjednica Županijske skupštine povodom 30. rođendana Županije 

23. 04. Povodom sv. Jurja obilježavanje sjećanja na poginule hrvatske branitelje i civile Raštevića te na umrle branitelje pripadnike MUP-a. Položili smo vijence, zapalili svijeće i izmolili molitvu, nakon toga druženje uz domjenak

24.04. Udruga je sudjelovala na predavanju "PTSP i popratne bolesti, kako se liječiti i nositi s njima" u organizaciji Udruge Hrvatsko Bilo i UHBOPTSP Zadarske županije.

24.04. Sastanak Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga Zadarske županije 

27. 04. Sastanak Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga Zadarske županije 

15.05. Udruga je sudjelovala na obilježavanju78. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta 

18-05. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji. Udruga je zajedno sa obitelji obilježila sjećanje na Nedjeljka Gagića  (25.01.1975.-18.05.1992.) Položili smo cvijeće, zapalili svijeće te izmolili molitvu na obiteljskoj grobnici u Biogradu n/m. Nakon Nakon polaganja i molitve družili smo se sa obitelji. Nedjeljko (17) je poginuo prilikom granatiranja Biograda n/m 18.05.1992. Počivaj u miru Božjem Hrvatski anđele.

19.05. Održan je sastanak Koordinacije udruga Zadarske županije

09.05. Dvoje članova Udruge je sudjelovalo na 29. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja u marijansko svetište Lourdes (Lurd) u Francuskoj od 09.-16.05.2023

26.05. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji. Udruga je obilježila sjećanje na Tomislava Sučevića (10.06.1973.-26.05.1992.) Položili smo cvijeće, zapalili svijeću te izmolili molitvu na obiteljskoj grobnici u Galovcu. Na današnji dan 26.05.1992. prilikom granatiranja grada Zadra 4 mladića su se sklonila u podrum a zatim je nepoznati počinitelj bacio bombu. Tom prilikom se Tomislav Sučević bacio na bombu kako bi spasio živote svojih prijatelja te poginuo. Jedan od prijatelja je zadobio teške ozljede oka . Počivaj u miru Božjem Hrvatski anđele.

30.05. Sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji. Udruga je obilježila sjećanje na Vladimira Vrkića (3003.1980.-30.05.1995.) polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća te molitvom na Gradskom groblju u Zadru. Vladimir je poginuo na današnji dan 30.05.1995. od mine u mjestu Dobra Voda u blizini grada Benkovca. Počivaj u miru Božjem Hrvatski anđele.

30.05. Povodom Dana državnosti na Gradskom groblju u Zadru ispred Središnjeg križa položeni su vijenci i zapaljene svijeće te odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

30.05. Članovi naše Udruge su prisustvovali na obilježavanju Dana državnosti u Gradu Benkovcu

03.06. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji. Udruga je zajedno sa obitelji obilježila sjećanje na Šimu Baričića (22.09.1990.-03.06.1993.) polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća te molitvom na obiteljskoj grobnici . Šime je najmlađa žrtva srbočetničke agresije u Zadarskoj županiji, imao je samo 3 godine kada je ubijen tokom napada na Sv. Filip i Jakov. Počivaj u miru Božjem Hrvatski anđele.

09.06. Zagreb Gđa Ljubica Krcić predsjednica naše Udruge te dopredsjednica ZUHCSDRH je sudjelovala sastanku Izvršnog odbora Zajednice Udruga 

12.06.  Povodom 31. godišnjice pogubljenja nedužnih civila u Domovinskom ratu u mjestu Rodaljice  (Luka, Grgica Šunić, Marija  Šunić, Milka Grgas, Josip Grgas) Udruga je položila cvijeće, zapalila svijeću na spomen obilježju u Rodaljicama.

12.06.Povodom Dana Grada Benkovca odali smo počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, te je tim povodom održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca

14.06. Održan je sastanak Koordinacije braniteljskih i stradalničkih Udruga Zadarske županije

14.06. Danas je obilježena 30. godišnjica stradanja pripadnika specijalnih postrojbi HV a Marijana Pulića, Joze Tomića i Karla Paića, te dvoje civila Lidije Vrankulj i Danijele Vidaković koji su poginuli 14.06.1993. od kazetne bombe na plaži Soline u Biogradu n/m.

16.-18. 06. Članovi naše Udruge sudjelovali su na 21. susretu sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu po nazivu "Mali križ - velika žrtva" u organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja. Danas su kod spomenika "Prekinuto djetinjstvo" u Slavonskom Brodu položeni vijenci i zapaljene svijeće. 

22.06. Održana je pretpremijera najnovijeg filma redatelja Jakova Sedlara  "Ni oprostiti ni zaboraviti" u Zadru. Tema filma je stradanje Hrvatica i Hrvata u srbijanskim koncentracijskim logorima 1991.-1992. godine

28.06. Obilježena je 32. godišnjica osnivanja 112. Brigade HV Zadar. Polaganje vijenaca, odavanje počasti te molitva za poginule pripadnike 112. brigade i sve hrvatske branitelje koji su dali svoj život za Domovinu na Gradskom groblju Zadar. Nakon toga u Kapelici služena je sveta misa za 74 poginula i 2 nestala branitelja i pripadnike 112. brigade HV

29.06. Sastanak Izvršnog odbora Udruge

18.07. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji. Udruga je obilježila 31. godišnjici sjećanja na stradanje Danijela Čirjaka (04.01.1986.-17.07.1992.) i njegove majke Nade polaganjem cvijeća, paljenje svijeće te molitvom na obiteljskoj grobnici na mjesnom groblju Raštane Gornje -Gorica. Dana 17.07.1992. Danijel (6) je poginuo zajedno sa mamom Nadom od minsko-eksplozivne naprave(mine) na području Gorice Raštane (tadašnjoj zoni razgraničenja) Godine 1997. u teškoj prometnoj nesreći poginuo je Danijelov otac. Počivaj u miru Božjem Hrvatski anđele 

18.07. U spomen na 30 žrtava Domovinskog rata župe sv. Mihovil Lišane i 32. obljetnice progonstva hrvatskih žitelja održana je 15 molitvena hodnja "Koracima nade u istinu" - Bulić, Vukšić, Lišane Ostrovačke na kojoj je sudjelovala i naša Udruga. U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno je 16 civila svi žitelji bili su prognani , sve kuće zapaljene i osam crkava srušene  su  do temelja. Položeni su vijenci, zapaljene svijeće  ispred križa koji je podignut u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića te je održana Sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje i ubijene civile župe sv. Mihovila - Lišane

23. 07. Četvrto humanitarno hodočašće "Putevima vjere ratnika- Gospinim putem " Dočekali smo udrugu  Branitelj pomaže branitelju te zajedno  odali počast, paljenje svijeća za svu nevinu ubijenu djecu i sve poginule hrvatske branitelje na gradskom Groblju Zadar

27.07. Udruga je prisustvovala obilježavanju 31. obljetnice 7. Domobranske pukovnije odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Zadru polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća, te svetom misom zadušnicom. Kroz postrojbu je prošlo 5000 branitelja 35 ih je poginulo i preminulo u Domovinskom ratu, a više stotina ih je ranjeno.

 04.08. Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice VRO "Oluja" položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile iz Domovinskog rata ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru

 28.08. Udruga je sudjelovala na obilježavanju 30. godišnjice općine Poličnik

30.-31.08. Udruga je sudjelovala na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu koji se ove godine održao u Varaždinu, a u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja s partnerima Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata , Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i s Udrugom obitelji zatočenih i nestalih branitelja Varaždinske županije kao suorganizatorom. Potporu i pokroviteljstvo obilježavanju dali su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Varaždinska županija, Grad Varaždin i Hrvatski crveni križ. Još uvijek se traži 1806 osoba nestalih u Domovinskom ratu, od toga 1411 nestalih kojima je nepoznata sudbina  te 395 smrtno stradalih, kojima je nepoznato mjesto ukopa.

07.09. Povodom Dana obrane Grada Zadra održan je sastanak sa Udrugama proizišlim iz Domovinskog rata  

15.09. Sastanak Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Hrvatske u Zagrebu

18.09. Udruga je sudjelovala na obilježavanju godišnjice stradanja hrvatskih branitelja i civila mještana Polače i Tinja

21.09. Održan je sastanak Izvršnog odbora Udruge

23.09. Povodom izborne skupštine Udruge ratnih veterana 9. gbr. "Vukovi" podružnica Benkovac našoj Udruzi dodijeljena  je zahvalnica za višegodišnju uspješnu suradnju

28.09. Udruga je sudjelovala na 32. obljetnici Otočkog bataljuna

28.09. Otkrivanje spomen obilježja kod Zelenog hrasta u Islamu Latinskom nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Genti Međugorcu i Frani Jugu na 32. godišnjicu njihovog nestanka.

27.i 28.09. Izobrazba Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva održana je u Zadru. U ime Zajednice udruga na izobrazbi je sudjelovala dopredsjednica Zajednice i predsjednica naše Udruge gđa Ljubica Krcić

01.10. Udruga je sudjelovala na 32. Obljetnici progonstva žitelja Vukšića i spomen na 15 žrtava Domovinskog rata

01.10. Udruga je sudjelovala na Duhovnom susretu roditelja ubijene djece u Domovinskom ratu u Remetama

01.10. Hodočašće hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

03.10. Otvaranje spomen područja hrvatskom branitelju Ivici Erstiću koji je poginuo dana 03.10.1991. godine u mjestu Sikovo općina Sveti Filip i Jakov 

05.10. 32. Obljetnica dana obrane Grada Zadra Promocija knjige  "23. Ni ovo nije bija moj dan", Okrugli stol "Zadar nije za dar", Sveta misa za hrvatske branitelje i civile, Spomen hodnja u čast poginulim hrvatskim braniteljima i odavanje počasti paljenjem svijeća uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima

06.10. Odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Gradsko groblje Zadar, Središnji križ, odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima 3. Imotske bojne, odavanje počasti na Ploči, Dračevcu, sveta misa na Dračevcu i Svečana akademija

07.10. Polaganje vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Bokanjcu. Atletska utrka "Linijom obrane Grada"

13.-15.10.U organizaciji Zajednice udruga civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske i potpore Ministarstva hrvatskih branitelja udruga je sudjelovala na Sportsko- rekreativnom i kreativnom susretu civilnih stradalnika iz Domovinskog rata koji se održao u Dugoj Resi. Sportska natjecanja, aktualni sat - Provedba Zakona o hrvatskim civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pridružio se susretima u Dugoj Resi.

14.10. Dani Udruge 9.gbr. "Vukovi"  podružnica Benkovac. Udruga je sudjelovala na prigodnom programu, polaganju vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku Dr. Franji Tuđmanu, obilazak tvrđave "Benković" na Kaštelu u Benkovcu, obilazak arheološkog nalazišta Aserija. Nakon navedenog svečani zajednički ručak i druženje

18.10. Udruga je sudjelovala na 30. godišnjici Općine Škabrnja. Održana je Sv. misa, polaganje vijenaca na centralnom križu za sve poginule hrvatske branitelje i civile, nakon polaganja Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Škabrnja.

23.10. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji 23.10. 2023. Udruga je obilježila tužnu godišnjicu pogubljenja obitelji Baković, oca Ivana i djece Marije (10.07.1982.- 23.10.1992.) i Ante (14.12.1984.- 23.10.1992.) na mjestu spomen- obilježja cesti Pakoštane- Vrana te u Banjevcima na obiteljskoj grobnici polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvi. Tko su monstrumi koji su ubili dvoje djece i oca ? Antu od osam godina i Mariju od deset godina. Njihov otac Ivan rođen 1958. godine imao je tada 34 godine. Gospođa Smiljana Baković Antina i Marijina majka te Ivanova supruga ostala je bez svojih voljenih potpuno sama. Nažalost za zločin nitko nije odgovarao. Počivajte u miru Božjem Hrvatski anđeli.

24.10. Održan je sastanak Nadzornog odbora Udruge

26.10. Sastanak Izvršnog odbora udruge

27.10.  28. Tradicionalno sportsko i edukativno okupljanje hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u Zadru.

31.10. Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru položeni su vijenci za poginule hrvatske branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata

01.11. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji   Jure čirjek (11.12.1988.-01.11.1994.) Udruga je zajedno sa obitelji Čirjak na obiteljskoj grobnici u selu Popovići kod Benkovca obilježila tužnu godišnjicu sjećanja na Juru i njegovo stradavanje polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća te zajedničkom molitvom. Počivaj u miru Božjem Hrvatski anđele

04.11. Dana 04.11.2023. godine u Domu sindikata u Zadru održana je redovna izvještajna Skupština i 25. obljetnica Udruge. Sveta misa zadušnica u Crkvi Gospe od Zdravlja za sve poginule u Domovinskom ratu. Nakon redovne izvještajne Skupštine priredili smo domjenak uz druženje. Zahvaljujemo se svim prisutnima, članovima Udruge, gostima te medijima na nazočnosti. Posebna zahvala našim članicama Udruge na pomoći čišćenja prostora i pripreme kolača.

07.11. Gostovanje u emisiji Pomalo Diadora TV Ljubica Krcić predsjednica udruge i člana naše udruge g. Anđelo Žilić najmlađi civilni stradalnik Škabrnje

14.11. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji. Sjećanje na Dubravka Rnjaka (11.02.1977.- 14.11.1991.)Udruga je zajedno sa obitelji Rnjak na Bokanjcu obilježila tužnu godišnjicu sjećanja na Dubravka i njegovo stradavanje polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća te zajedničkom molitvom. Počivaj u miru Božjem Hrvatski anđele.

16.11. Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju održana je u gradskoj knjižnici Benkovac projekcija dokumentarnog filma "OD TOGA DANA" redateljice Slavice Šnur. Tematika filma ubijena djeca u Domovinskom ratu. Organizator naša Udruga i Udruga 9.grb. "Vukovi" podružnica Benkovac 

18.11. 32. Obljetnica stradanja Škabrnje Komemorativni program, hodnja do Spomen obilježja masovne grobnice, polaganje vijenaca na Spomen obilježju masovne grobnice Zajednički vijenac u ime svih Izaslanstava položila je dopredsjednica Zajednice  udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske Ljubica Krcić sa izaslanstvom. Sveta misa za sve stradale u Domovinskom ratu, hodnja do Spomen obilježja na mjesnom groblju sv. Luke, komemorativni program, polaganje vijenaca na središnjem križu kod Spomen obilježja.

19.11. Sjećanje na ubijene i nestale civile i branitelje Nadina.  Sveta misa za sve žrtve Nadina, mimohod do Spomen obilježja, komemorativni program, polaganje vijenaca na Spomen obilježju

21.11. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji Marko Majica (21.02.1982.- 21.11.1994.) Jure Gospić 16.07.1984.- 21.11.1991.) Udruga je zajedno sa obitelji Majica i Gospić u Svetom Filipu i Jakovu i Pridragi obilježila tužnu godišnjicu sjećanja na Marka i Juru i njihovo stradavanje polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća te zajedničkom molitvom. Počivajte u miru Božjem Hrvatski anđeli

22.11. Sjećanje na ubijenu djecu u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji Perica Turčinov (08.08.1976.- 22.11.1991.) Udruga je zajedno sa obitelji Turčinov u Murteru obilježila tužnu godišnjicu sjećanja na Pericu i njegovo stradavanje polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća te zajedničkom molitvom. Počivao u miru Božjem Hrvatski anđele.

24.11. Sastanak Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata RH u Zagrebu

24.11. Povodom Dana grada Zadra  polaganje vijenaca na Gradskom groblju u Zadru  poginulim hrvatskim braniteljima i civilima i Svečana sjednica Gradskog vijeća